.

.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Από το σιτάρι στο ψωμί.

Μετά το όργωμα και τη σπορά ,μιλήσαμε για τη διαδικασία με την οποία γίνεται το ψωμί ,είδαμε εικόνες με νερόμυλους ,διαβάσαμε την πολυαγαπημένη ιστορία της γριάς και της σουσουράδας ,αλλά και το παραμύθι με το πιο γλυκό ψωμί (βλέπε http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-A107/391/2582,21817/ ).
Στη συνέχεια  επισκεφτήκαμε και το φούρνο της γειτονιάς μας , όπου είδαμε πως γίνεται το ψωμί , που ψήνεται , καθώς  και διάφορα είδη ψωμιών.Μετά  αποφασίσαμε να ζυμώσουμε και τα δικά μας ψωμάκια ,αλλά και μερικά ελιόψωμα ,όπου τα ζυμώσαμε με αλεύρι ,νερό ,αλάτι και μαγιά ,τα βάλαμε σε ατομικά λαδωμένα  φορμάκια ,τα  ψήσαμε και τα γευτήκαμε .
























Τελικά και τα παιδιά είναι εύκολο να ζυμώσουν ...























                                            Εκείνη την ημέρα γίναμε τέλειοι φουρνάρηδες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν θα δημοσιεύονται υβριστικά σχόλια